שוק הצרת ההיקפים בישראל נחשב לשוק בעל אמינות נמוכה, המוצף בטיפולים שיעילותם טרם הוכחה. עשרות אלפי ישראלים מוציאים בכל שנה אלפי שקלים ויותר, על מנת לרזות ולהוריד היקפים.
יורם לוינברג מבלה קונטור המתמחה בהצרת היקפים, מעניק מספר כללי אצבע וטיפים כיצד יש לשרוד את ג`ונגל השיטות, ולבחור טיפול יעיל ואמין להצרת היקפים.
הנה מספר כללי אצבע וטיפים לבחירת מכון להצרת היקפים:
1. גגלי באנגלית - גלשי אל גוגל והציבי במנוע החיפוש את שמה של השיטה באנגלית (ניתן להשיג אותה מהמכון או מאתר החברה). לאחר מכן הוסיפי לשם השיטה את המילה sucks (`מעצבן`), או את המילה fraud (הונאה). אם מדובר בשיטה המעוררת מחלוקת, עשויים לעלות בחיפוש הזה אתרים ומאמרים לא מעטים המבקרים את השיטה.
2. גגלי בעברית - ערכי חיפוש דומה בגוגל בעברית, בו תציבי את שמה של השיטה בעברית. הוסיפי לשם השיטה את המילה `תביעה`. אם הוגשו נגד מפעילי השיטה תביעות בעבר, הדבר עשוי לצוץ בחיפוש.
3. אישורים בינלאומיים - בדקי שהמכשיר בו את אמורה לקבל טיפול קיבל אישורי בריאות (ממשרד הבריאות הישראלי, ממנהל המזון והתרופות האמריקאי – FDA, ומהמקבילה האירופאית ה–CE. אישורים אלה אינם מעידים אמנם שהשיטה יעילה בהצרת היקפים, אך הם לפחות מבטיחים כי המכשיר עבר בדיקות רחבות היקף בהן נמצא כי הוא איננו פוגע בבריאות המטופלים.
4. חפשי ניסוי מדעי - שאלי את אנשי המכון אם השיטה עברה ניסוי מדעי מבוקר, ובקשי לראות את התוצאות. שיטות המתגדרות במחקרים רפואיים, מצמצמות את האפשרות כי מדובר פה בהונאה או שרלטנות. חיפוש בגוגל של שם השיטה באנגלית בצירוף המילה research, עשוי להעלות מחקרים שנעשו על השיטה בעבר.
5. בקשי לדעת על סיכונים - שאלי את אנשי המכון אם הטיפול כרוך בסיכונים כלשהם, סיבוכים, או התוויות נגד. לא כל טיפול אסתטי מתאים לכולם, וייתכן ואת משתייכת לאחת הקבוצות שעלולות לסבול מתופעות לוואי לא סימפטיות כתוצאה מהטיפול. אם אנשי המכון לא שואלים אותך בתהליך ההרשמה לטיפול על התוויות נגד, ולא מבקשים ממך למלא הצהרת בריאות מפורטת, הדבר אמור להדליק אצלך נורות אזהרה מהבהבות.
6. תופעות לוואי - שאלי את אנשי המכון אם הטיפול כרוך בתופעות לא סימפטיות כמו ניקוב אברים, הופעת דליות, התפתחות דלקות, היווצרות כוויות, או התעוררות כאב במהלך הטיפול ולאחריו. אמנם לא כל התופעות הללו מעידות בהכרח על כך שהטיפול מסוכן או לא רצוי, אך מעבר לחשיבות של תיאום הציפיות, התשובות של המכון מעידות על האמינות והרצינות שלו. הסתרה של פרטים לא סימפטיים מעידים יותר מכל שאת מפקידה את גופך בידיים הלא נכונות.
7. הצהרה רפואית - במהלך התשאול הרפואי ומילוי הצהרת הבריאות דווחי על כל בעיה רפואית, אפילו אם היא נראית לך לא קשורה. גוף האדם הוא מנגנון מופלא, והקשרים בין חלקיו השונים עלולים להראות לא הגיוניים לעיניים לא מקצועיות. יתר על כן, אם חס וחלילה תסבלי מנזק בריאותי כתוצאה מהטיפול, עצם העובדה שלא מילאת בקפידה את הצהרת הבריאות עלולה לעמוד לך לרועץ אם הנושא יגיע לדלתו של בית המשפט.
8. תנאים נלווים - שאלי אם יש תנאים נלווים להצלחת הטיפול, לדוגמה אם תידרשי לתוכנית דיאטה קפדנית או פעילות אירובית אינטנסיבית. תנאים נלווים עלולים לגרום לך לבלבול, באשר לסיבה מדוע השלת מעליך את מה שהשלת – והאם זה נגרם מהמכשיר המתוחכם והטיפול הכואב והיקר, או שמא זה בגלל שאת כבר צמה יותר משבועיים.
9. תוצאות זמניות - שאלי אם תוצאות הטיפול הן זמניות והאם יהיה צורך בטיפול משמר יומי, שבועי, או חודשי. חשוב להבין, כי טיפול משמר משמעותו על פי רוב הוצאת כספים רבים נוספים על ההוצאה הראשונית, הוצאות שלבטח לא לקחת אותם בחשבון. היזהרי, סירובך ליטול טיפולי המשך, יהווה בבוא העת תירוץ ופתח מילוט עבור שיטות הרזיה והצרת היקפים רבות שאינן יעילות. אם הטיפול לא מצליח יכולים אנשי המכון לטעון כי אם היית מקפידה על הטיפול המשמר, התוצאות היו נראות אחרת לגמרי. על כן, גם טיפולי המשך עלולים להעיד דברים לא טובים על השיטה.
10. התחייבות בכתב - בקשי התחייבות רשמית ובכתב לתוצאה. אין שום סיבה שבכל רכישת שירות אחר, כמו למשל טיפול עשרת-אלפים למכונית, תקבלי מדדי הצלחה, ודווקא בטיפולי אסתטיקה תישארי ללא יכולת לדעת אם הטיפול הצליח או לא. בנקודה זו את עלולה לזכות לסירוב בטון מנומס כזה או אחר, או להתניות והסברים מעניינים ומקוריים ביותר. זכרי שאמנם כל אדם הוא אינדיבידואלי, וההרזיה אכן לא מתרחשת באופן דומה בין אדם אחד למשנהו, אך אין זה אומר שלא ניתן למדוד הצלחה כלשהי בטיפולי הצרת הקפים, ואפילו הצלחה מינימלית. חוסר ההגדרה של מדדי הצלחה אמורה לאותת לך כי ייתכן מאד ומדובר פה בטיפול שרלטני.
11. החזר כספי - תאמי את ציפיותיך עם אנשי המכון. אם הובטחה לך ירידה בהיקפים או במשקל עמדי על כך שאי עמידה בהם תהיה כרוכה בהחזר התשלום מלא או חלקי. ההתחייבות בכתב מהמכון תאפשר לך לקבל את כספך חזרה, אם החברה לא עמדה בהתחייבותיה. ניתן להשיג זאת בפניה ברוח טובה אל אנשי המכון, או בפניה לבית המשפט על מנת שזה יורה למכון להחזיר לך את עלות הטיפול שלא צלח.
12. תיעוד ההתקדמות - בדקי כי נערך לך תיעוד קפדני בכל שלב בתהליך: שקילה, מדידות היקפים וכן, החשוב מכל, תיעוד מצולם של `לפני`, `במהלך` ו`אחרי` הטיפול. בדקי אם תמונות "הלפני ואחרי" שמציגים לך במכון, ושאלי את עצמך האם הן צולמו מאותה הזווית בדיוק, על אותו אדם, ובאותו היום. תשובה שלילית לשאלות אלו אמורה לעורר בקרבך חששות לשרלטנות. בכל מקרה, אם החלטת לעבור את הטיפול- דאגי שצילומיך במהלך הטיפול ייעשו בדיוק מאותה הזווית ובאותו מידת קירוב.
13. זהירות הונאת מחשב - בדקי שתוצאות הטיפול ונתוני המדידות מוזנים למערכת ממוחשבת שאינה ניתנת לעריכה או למשחקי עיבוד ממוחשבים. תפלול נתונים קרה וקורה בישראל כל הזמן, ובוודאי במכון החושק רק בכספך ולא מגלה כל אכפתיות למידת הצלחת הטיפול אותו רכשת.
14. אורך הטיפול - בדקי מהו מספר הפגישות הנדרש בכדי להגיע להתחייבות המכון לתוצאה. אם אומרים לך שתזדקקי ל-38 פגישות שאלי באיזו תדירות הן מבוצעות. התמשכות הטיפול, לצד דיאטות מיוחדות עלולות לטשטש את סיבת ההרזיה האמיתית שלך.
15. חלק מהשיטות כרוכות באי נעימות כזו או אחרת, וחלק משיטות הטיפול הן דווקא מהנות מאד וכוללות מסאז` מפנק. חשוב שתזכרי את הסיבה הראשונית לשמה הגעת. אם בא לך לעשות עיסוי טוב - יש מכוני ספא נהדרים בארץ, שעלותם נמוכה בהרבה מטיפול להצרת היקפים.
16. פגשי מטופלים בשיטה - אין כמו עדות מאדם קרוב לקביעת האפקטיביות של הטיפול, אך גם אם אין לך אף מכרה או חברה שערכה את הטיפול, התעקשי לשוחח ואפילו לפגוש לפחות לקוחה אחת שעברה את הטיפול. כך תוכלי ללמוד ממנה על הטיפול עצמו ועל התוצאות אליהן יש לצפות .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה